Blomsterbutik Stockholm

Blommor är nog den mest universellt använda detaljen för dekoration. Ett hem är inte ett hem om där inte finns blommor. Vi fyller våra rum och trädgårdar med blommor på rad i vackra härliga färger. Och vi har blommor som tryck på kläder och heminredning.

Vid varje högtidstillfälle i vårt liv finns blommorna med. Studenten får en blomma hängd runt halsen. Bruden har en fin bukett i händerna. Och när vi läggs i jorden då vårt liv har nått sitt slut följer blommorna med oss ner i graven.

Hitta en blomsterbutik

När du behöver blommor för de där stora tillfällena i livet vill du att det ska vara lite extra speciellt. Då behöver du hitta någon som kan förverkliga din vision och skapa magi med blommorna.

Söker du en blomsterbutik i Stockholm finns det många att välja emellan. Vill du ha en av de allra bästa finns till exempel Norr Mälarstrands blommor. Det är en välrenommerad blomsterbutik med utbildad och skicklig personal. De har bra erfarenhet av att göra blomsterarrangemang till allt från bröllop och begravning, till företag och event.

Välja blommor

Både blommor och färger har mycket symbolik. Beroende på vad det är för högtid eller evenemang kan det vara av olika vikt eller intresse att ha detta i åtanke. Vita liljor och nejlikor var till exempel vanligt vid begravningar förr. Vissa tycker därför inte att dessa passar i andra sammanhang. Det blir dock allt vanligare att dessa blommor även används till annat.

Den röda rosen är en mycket gammal symbol för kärlek. Den är populär vid frieri, eller bara som en kärleksförklaring.

Äldre traditioner kring blommor blir dock allt mer uppluckrade och i dag väljer man gärna blommor efter tycke och smak. Vid bröllop, event och styling matchas färgen på blommorna med övrig färgsättning och det finns egentligen inga regler.