Bra tyg till kallare dagar

När vädret slår om snabbt och dagarna plötsligt är riktigt kalla blir det ofta rusning efter varma jackor och overaller. Ibland hittar man dock inte precis vad man söker. Varför inte testa att sy en egen overall till barnen eller något värmande till dig själv i år? Här är tips på fina tyger som är bra när det blir kallt. Alla tyger går att köpa hos bland annat rosahuset.com.

Bävernylon

Bävernylon är en riktig klassiker när det kommer till barnoveraller och arbetskläder. De slitstarka egenskaperna gör att tyget kan nötas mycket under lek eller arbete innan det blir tunt eller håligt. Tyget är av 50% bomull och 50% nylon och det är vind och vattenavvisande vilket gör det extra lämpligt för vinterkläder. Kombinera med ett skönt foder, till exempel fleece så får du vinterkläder som barnen håller sig varma och torra i hela vintern.

Softshell

Softshell är ett allt mer populärt tyg att använda till sport- och ytterkläder eller överdragskläder. Tyget är vind- och vattenavvisande och tillsammans med ett varmt foder är det perfekt för dagar då vädret härjar. Det finns att köpa som det är, men också färdigfodrat med en mjuk micro fleece som baksida.

Fleece

Fleece är ett varmt material som effektivt transporterar bort fukt från kroppen. Därför är det idealisk för till exempel träningsjackan under den kallare årstiden. Fleece funkar också väldigt bra som foder till exempelvis bävernylon eller softshell. Det finns i olika tjocklekar och med olika strukturer, till exempel micro fleece som är en tunn och fin fleece, eller dimple minky som har upphöjd struktur i form av prickar eller stjärnor och annat.

Snabba dig nu och beställ dina vintertyger innan du hinner gå runt och frysa för mycket! Se till och beställ tillbehör samtidigt, så är det bra att sätta igång och sy upp dina varma favoriter.