En basketkorg ger mycket glädje

Basket är en lättspelad och rolig sport som passar alla åldrar. Det spelar ingen roll vilka förutsättningar du har. Alla kan ha roligt med en basketkorg.

Föreställ dig själv en trasigt asfalterad uppfart i den amerikanska mellanvästern. En basketkorg hänger över garageporten och en ensam yngling studsar med bollen. Ljudet av bollen som går genom nätet och sedan åter studsar mot marken.

Detta är sinnebilden av den amerikanska basketkulturen. En ganska typisk sida av Amerika, men av någon märklig anledning inte alls lika populär i Sverige.

Vi har sedan det andra världskriget importerat den amerikanska populärkulturens alla delar till vårt land. Det som har blivit poppis i USA blir förr eller senare också vanligt i Sverige.

Basketintresset försvann

Under 1980-talet så var skolbasket väldigt populärt i Sverige. På de flesta skolgårdar så fanns det i alla fall en basketkorg. Under de snöfria månaderna så var dessa ofta välanvända av skolbarn i alla åldrar.

Men sedan hände något, under det tidiga 2000-talet så började de svenska skolgårdarna att reformeras. Större och mer vidlyftiga klätterställningar tog plats på bekostnad för de traditionella idrottsredskapens räkning.

Tyvärr så har detta också visat sig i dag med ett sviktande intresse för de stora lagidrotterna. Sporter som basket är roliga, hälsosamma och fostrande. Barnen får en aktiv och kreativ syssla som också tränar dem i det sociala samspelet.

Köp dina basketkorg via nätet

Det finns väldigt bra basketkorgar som är enkla att montera på marknaden. De är ofta mycket billigare än de flesta uteleksaker och uppskattade av alla åldrar. Basket kan spelas av alla oavsett hur gamla de är eller om de har ett funktionshinder.

Det bästa är att köpa din basketkorg via en bra nätbutik. Ett bra exempel på en sådan är www.lekute.se, där finns ett stort sortiment av olika basketkorgar som passar alla intressen.