Enfärgade kappor eller böljande längder?

Vilka gardiner man hänger i fönsterna är mycket en fråga om tycke och smak. Vissa gillar uttrycket av långa mönstrade och böljande gardiner medan andra vill ha det mer avskalat, som panelgardiner eller enfärgade kappor. Men det finns också en del praktiska för- och nackdelar med olika gardiner. Här ger vi tips om hur du kan tänka när du köper gardiner.

Kappor funkar överallt

Det bästa med kappor är att de funkar i princip överallt i alla sorters fönster. På vissa ställen passar det inte att ha längder, antingen på grund av möbleringen runt fönstret eller på grund av hur fönstret och rummet är byggt. Men det är sällan det finns några hinder för att hänga upp en gardinkappa. Kappor funkar till exempel utmärkt i det lilla badrumsfönstret eller varför inte i husvagnen eller båten. Kappor funkar också bra att sätta upp på halva fönstret då du vill ha ett fint insynsskydd. Vita enfärgade kappor är till exempel klassiska insynsskydd till tvättstugan eller badrummet. Kappor är dessutom ganska billiga att köpa, eftersom det är mindre tyg i dem än hellånga gardiner.

Panelgardiner om du gillar mönster

Panelgardiner har samma fördel som gardinkappor då det inte krävs så mycket tyg till dem. Därför är de både billigare att köpa och lättare att hantera. Tycker du om mönster så är släta panelgardiner dessutom perfekta då tygets mönster kommer fram i sin helhet när de inte döljs av veck.

Längder skapar stämning

Böljande längder är ofta något som skapar en skön och ombonad känsla i ett hem. Några gardinlängder med sköna mönster skapar en stor effekt och mycket textilier i hemmet dämpar också skarpa ljud. Längder kan också användas för att dölja fula rör och element som kan finnas runt fönsterna.

Lycka till med val av gardiner! Du hittar både enfärgade kappor, mönstrade kappor, panelgardiner och längder av fin kvalitet hos till exempel rosahuset.com.