Fiske Dalarna

Det är något alldeles speciellt med fiske i Dalarna. Här är fiske lika djupt rotat i folksjälen som midsommarfirande, jakt och rafflande skoterturer i vildmarken. Att det har blivit så är kanske inte så konstigt. Dalarnas mäktiga natur erbjuder ett rikt och varierat utbud av sjöar och vattendrag. Här finns allt från sjö och tjärn till breda älvar och åar. Fisket går i arv från föräldrar till barn och barnbarn. Och den som en gång upplevt glädjen och spänningen i kampen mot fisken tappar sällan suget efter fiske.

Många har sin egen fiskehistoria att berätta. Den kanske handlar om när man som litet barn fick följa med morfar eller farfar ut i ekan en stilla försommarmorgon. Eller den där gången man stirrade gammelgäddan i ögonen, men besviket fick se den försvinna ner i djupet igen. Oavsett hur det började har alla sitt tillfälle som gav fisket en plats i hjärtat.

För många har naturupplevelsen en stor betydelse för fiskeintresset. Att vandra genom skog och mark, eller att stå med ett flugspö mitt i det strömmande vattnet ger en känsla av frid och frihet. Och att efter en lyckad fiskedag kura ihop med filtar i ett vindskydd, tända en brasa och tillaga sin fångst är sinnebilden av den ultimata naturupplevelsen. Detta är fiske i Dalarna när det är som allra bäst.

Den som vill prova fiske i Dalarna kommer inte att bli besviken. Här finns fiske för alla typer. Det finns stora möjligheter att hitta en alldeles egen fiskeplats, där du kan finna ro och vara ett med naturen. Men det finns lika stora möjligheter att hitta sportfiskeplatser med lite mer action och likasinnade att dela upplevelse med. Här finns också gott om möjligheter till logi i fina miljöer. Oavsett om du väljer fjällfiske i nordväst, fiske från båt i Siljan eller flugfiske i Dalälven så får du en upplevelse du sent kommer glömma. Fiske i Dalarna måste upplevas.

Tack vare den stora fisketraditionen i Dalarna finns också många bra och kunniga återförsäljare av sportfiskeprylar i landskapet. Ett exempel är den klassiska Hedemora Fiske & Fritid som har fått en nytändning med ny ägare, upprustning och webbshopen Dalarnas Sportfiske. Här hittar du genuint intresserad och kunnig personal som kan hjälpa dig både med fiskeutrustning och råd om fiskevatten. Om du är nybörjare är det en stor fördel med att få lite tips från rutinerade fiskare. Är du van fiskare kan du få en uppdatering om det allra senaste kring sportfiskeprylar. Oavsett träffar du trevlig personal och får kanske med dig en och annan rolig fiskehistoria. Ska du prova på fiske i Dalarna är det definitivt värt att börja med en tur till butiken.

För dig som vill prova fiske i Dalarna finns alltså goda möjligheter för både fisk på kroken, nya trevliga bekantskaper och storslagna naturupplevelser. Oavsett om du kommer själv eller har med dig vänner och familj finns fiskeställen som passar. För fiskeställen av högsta klass finns det i överflöd i Dalarna. Kom hit och upplev fiske i Dalarna så förstår du själv!