Fiskeprylar

Fiskeprylar

Fiske är ett intresse som sysselsätter både gammal och ung. Men vad behöver du egentligen när du ska ut ock fiska, och var hittar du dina fiskeprylar? Självklart beror den utrustning du behöver helt på vilken sorts fiske du ska ut på. Här kommer en kort överblick av vad du kan behöva ha med dig på din fisketur.

Utrustning

Du kan lägga många tusen kronor på fiskeprylar och en gedigen utrustning kan hjälpa dig bra i ditt fiske. Men med en enkel utrustning kan du också komma långt och få en utmärkt fiskeupplevelse.

Ett metspö med lina, krok, flöte och sänke behöver inte alls bli särskilt dyrt. Till bete kan du använda allt från mask till majs eller bröd. Vid haspelfiske behöver du ett kastspö med haspelrulle. Till bete kan du till exempel ha ett skeddrag, en jigg eller en spinnare. Vid flugfiske behöver du flugspö, flugrulle, fluglina och självklart fluga.

Utöver spön, rullar linor och bete är kläderna viktiga för ett bra fiske. Kläder som håller dig varm och torr är ett måste. Ullstrumpor och stövlar samt vind och vattenavvisande överdragskläder är en bra grundutrustning för de lite kyligare tiderna. Vid flugfiske behövs också vadarbyxor. Fiskar du från båt ska flytvästen med, och den kan också vara bra att ha på bryggan, framförallt för de minsta fiskeentusiasterna.

Utöver detta kan en hov vara bra att ha med. Det ger dig ett lite säkrare lyft ur vattnet. En fiskeväst är kanske inte helt nödvändig, men kan vara praktiskt att ha då du lätt kan komma åt extra beten och andra fiskeprylar när de behövs.

Ta råd i fiskebutiken

Det bästa du kan göra när du ska ut och fiska är dock att ta råd i fiskebutiken kring vad som gäller för just det fiske du har tänkt att utöva och den plats du tänkt fiska. I fiskebutikerna är de proffs på fiskeprylar och de vet vad du behöver.

En riktigt bra fiskebutik är Hedemora Fiske & Fritid, som också har webbutiken dalarnassportfiske.se. De har superprylar och riktigt mycket kunskap att dela med sig av!