Friskvårdsutbildning

Friskvårdsutbildning

Är du intresserad av att gå en massage- eller friskvårdsutbildning? Då är du helt rätt i tiden. Det drar en hälsovåg över Sverige, och allt fler inser vikten av att tackla problemet innan det egentligen blir ett problem.

Varför friskvård?

Förr i tiden fick vi en naturlig träning i vårt arbete. Jägaren på savannen och bonden på sin åker fick naturlig motion i arbetet. I dag sköts det mesta tunga arbetet av maskiner och allt fler har stillasittande arbeten. I lång dagar sitter vi i samma ställning framför en dator eller maskin. Då behöver vi ofta lite hjälp för att kroppen ska hålla sig smidig och tålig.

Som friskvårdskonsulent eller massageterapeut kan du hjälpa människor till ett hälsosamt och bra liv som är hållbart i längden. Genom goda kost- och motionsvanor kommer man långt. Men ett stort problem för folkhälsan i dag är också stress. För att komma till bukt med den kan samtalsterapi eller övningar i till exempel mindfulness vara en väg. En väl beprövad metod för att få ner stressnivån är också massage.

Välja friskvårdsutbildning

Vill du gå en friskvårdsutbildning finns det många varianter att välja mellan. Det finna allt från längre högskoleutbildningar till kortare kurser i massage för hemmabruk. Innan du väljer utbildning eller kurs bör du därför fundera på vad du vill få ut av din utbildning och vad ditt mål med den är.

Vill du jobba som folkhälsopedagog i ett bredare perspektiv, till exempel med anställning på en kommun eller ett större företag? Då behöver du oftast en bredare högskoleutbildning.

Är du däremot intresserad av att driva en egen privat verksamhet, där du kan möta och ta emot kunder kan till exempel en massageutbildning vara en bra idé. Det finns många privata skolor och utbildningsföretag som utbildar massageterapeuter i dag. Ett exempel är mtutveckling.se. De har flera olika kurser av olika längd och nivåer, och de har dessutom en del spännande kurser att bredda sin kunskap med.