Friskvårdsutbildning på distans

En friskvårdsutbildning kan bli vägen mot en ny karriär. Många som vågar byta karriär eller vidareutbilda sig berättar de får ett rikare liv. Är det dags för dig med att göra något nytt?

Många fastnar i slentrian i yrkeslivet, år efter år går de och gör samma sak. Det är inte bra varken för själen eller kroppen. Alla människor mår bra av omväxling och att få nya utmaningar. Då kan det vara rätt steg att gå en utbildning.

Friskvårdsutbildning för alla smaker

Ni behöver inte vara traditionellt friskvårdsintresserade, träna på gym eller ha varit elitidrottare för att gå en friskvårdsutbildning och känna att det är meningsfullt. Med en friskvårdsutbildning kan ni söka arbeta inom en rad olika områden.

Ni kan välja att arbeta med funktionshindrade eller personer med vårdbehov. Ett sådant yrke i nära kontakt med andra människor är ofta väldigt berikande.

Det är också möjligt att arbeta inom idrottslivet med en friskvårdsutbildning. Inom alla sporter, gym och andra aktiviteter så finns det behov av människor som vet hur man kan lindra smärta eller göra kroppen fräschare.

Gå på distans

Det finns en väldigt bra friskvårdsutbildning i Dalarna som erbjuder kurser på distans. Det heter MT Utveckling och ligger i Falun. Kursen är öppen för alla från hela Sverige. Den är också så smart utformad att den sker på distans under ett år.

På det sättet kan eleverna arbeta och behöver inte ta ledigt under en lång tid för att utbilda sig. MT Utveckling har ett brett utbildningsprogram för allt från kortare kurser mot husbehov till den långa ettåriga utbildningen som ger ett diplom som massageterapeut.

Utbildningen är så fiffig att eleverna också får lära sig hur man startar eget, det ger en bra start i karriärsteget. Många väljer faktiskt att starta eget, de berättar om att det går bra och att de snabbt får kunder. En del börjar arbeta med sina företag på heltid direkt, medan andra tar emot kunder på fritiden.