Köp bil av bra återförsäljare

Går du i tankar om att bli med ny bil? Då är mitt råd att köp bil av en bra handlare som kan sina saker. Ge dig inte ut på några äventyrliga exkursioner i den privata djungeln, det slutar ofta med ett ormbett.

Det är inte lätt att köpa bil. Många våndas inför det stora beslutet. Att köpa bil är dyrt och ställer mycket på sin spets. Det handlar om att göra en bra affär för surt förvärvade pengar. Dessutom vill många att bilen ska ge lite körglädje, vara trygg och kännas bra.

Varning för privatträsket

Många bilköpare ger sig ut på äventyr i det privata träsket. Här hoppas de kunna göra det stora klippet. Bilhandlarna dras ofta med tråkiga fördomar, att de skulle vara moderna hästhandlare. ”Själv är bästa dräng”, utropar Svensson och ska stolt visa för släkt och vänner vilket monsteråk han kan ta hem för småpengar. Ett bra råd är att köp bil med sunt förnuft.

Men är något för bra för att vara sant, så är det heller inte sant. Köper du bil privat så är det lätt att gå på en rejäl mina. Då har du inte samma rättigheter och garantier som hos en bra bilhandlare.

Bra bilhandlare finns

Det finns gott om bra bilhandlare. Många är väldigt seriösa och kundorienterade, deras säljare är moderna och kunniga människor som vill ha en god och nära relation till sina kunder.

En bra bilhandlare är noga med att gå igenom alla bilar som de säljer. Kunderna ska kunna kännas sig helt trygga med sin framtida investering. Seriösa bilhandlare ger också sina kunder rätt garantier, om du köper bil privat har du inte alls samma skydd om något skulle gå fel. Med en bra bilhandlare kan ett snabbt uppkommet fel lösas på ett smidigt sätt.

Hur hittar du en bra bilhandlare? Det är egentligen inte så svårt, kolla på nätet och om de har en stor bilpark. Det brukar vittna om seriositet. En sådan bilhandlare som har ett gott rykte är Carnila i Ludvika.