Köp bil som motsvarar dina krav

Det är inte helt enkelt att hitta en bil som motsvarar dina krav. Köp bil på ett proffsigt sätt och var påläst före affären. Då är chansen större att du sparar pengar och blir nöjd.

Du som bilägare ställs då och då inför behovet av att köpa en ny bil. Många tycker att det verkar vara en besvärlig process som känns osäker. Risken för att göra en dålig affär och äventyra privatekonomin är överhängande.

Men du behöver inte riskera så mycket om du gör ett bra köp och vågar ställa krav på din bilhandlare. Du som konsument har rätten på din sida, och väljer du en bra bilhandlare som har en modern filosofi och aproach mot sina kunder så kommer du att märka detta.

Tänk på ekonomin

Det viktigaste är att du köper en bil som du har råd med. Investera inte över dina tillgångar, ta lån som kan bli svåra att hantera. Välj inte lyx som du egentligen kan vara utan. Köp bil med förnuftet, välj en bil som motsvarar dina krav och förväntningar.

När du kommer till bilhandlaren så är det bra att våga ställa krav direkt. Våga vara kritisk och ifrågasätta de olika bilarna. En bra säljare som är ärlig och kunnig uppskattar en sådan utmaning och vill hjälpa sina kunder till att bli så nöjda som möjligt.

Var noga att berätta om hur du kör din bil och om du brukar ha passagerare. Tänk på att ställa ekonomiska frågor, saker som årskostnad och förbrukning är viktiga saker att ta med i beräkningarna.

Du är inte till besvär

Var heller inte rädd för att vara besvär på bilfirman. Du som kund har rätt, det vet säljaren. Därför kan du provköra flera olika modeller och testa dig fram. Däremot är det inte alltid smart att springa runt till flera olika bilfirmor. Välj en som är seriös och har ett gott rykte, gå sedan igenom deras bilpark och lager. Då är chansen större att du till slut får ett bra pris.

En handlare som många talar gott om är Carnila i Ludvika. De har kunnig personal och ett stort och varierat lager av nya och begagnade bilar.