Pizza online är en favorit i Göteborg

Pizza online är en favorit i Göteborg

Onlinepizzerior konkurrerar om pizzeriorna. Samhället har blivit allt mer digitaliserat. Människor är hela tiden online. Då har det också blivit möjligt att beställa pizza i Göteborg via nätet.

För några år sedan lanserades det i Göteborg och Sverige möjligheten att beställa pizza online. Idén var enkel och snillrik. Ett företag samlade pizzerior på en sajt där människor kunde surfa in och beställa och betala direkt via nätet.

Pizzerian fick beställningen direkt i mejlen och kan snabbt svara beställaren om när den skulle vara klar. På de flesta ställen är det också möjligt att få pizzan hemkörd. Även om det ofta kostar lite extra.

Företagen konkurrerar om pizzeriorna

Först ut på marknaden var Pizzaonline.se. Men många pizzerior var inte helt nöjda. Så när uppstickaren och utmanaren Pizzahero dök upp några år senare så var det många som anslöt sig till dem. Hos Pizzahero tog begreppet pizza online ett nytt steg.

Pizzahero erbjöd bättre villkor och kunde förse Göteborg med pizza. Pizzaonline gav inte upp slaget och spände sina muskler för att försöka putta ut den lilla konkurrenten från marknaden.


Det blev en hård kamp mellan de båda. Nu ett par år senare så verkar båda företagen sida vid sida på marknaden. Deras konkurrens gör att det blir en bättre situation för pizzeriorna, och inte minst för alla kunder.

Det erbjuds allt bättre priser och förmåner. I jakten på kunderna försöker företagen som erbjuder online pizza i Göteborg allt mer attraktiva erbjudanden. Sådant som gratis hemkörning, fri dricka och liknande är inte ovanligt i kriget om kundernas gunst.

Alla får plats

Genom konkurrens så är det många som blir vinnare. Det skapar fler jobb och ger pizzaätarna möjlighet att äta pizza i Göteborg oftare. Du får din pizza snabbare och alla blir mer nöjda. Marknaden och efterfrågan på pizza är så stor att det finns plats för många aktörer på denna klassiska och välsmakande marknad.