Rätt kattlåda är en vetenskap

Det är inte lätt att hitta en kattlåda som passar. Först och främst ska katten trivas. Sedan ska den vara lätt att rengöra och enkel att handskas med. Nu finns det faktiskt en kattlåda från ett litet företag som heter Peewee som är bättre än de vanliga i handeln.

För dig som är kattägare är det inte lätt att hitta en kattlåda som din katt verkligen trivs på. Katter är väldigt renliga och kräsna varelser, de vill inte sköta sin toalett hur som helst. Det ska vara med finess, bekvämt och rent.

Välj rätt kattlåda

Vilken kattlåda ska du välja? Det är inte helt enkelt, men först och främst får kattens storlek avgöra vilken som passar bäst. Peewee har ett väldigt bra sortiment av kattlådor i olika storlekar. De har dessutom dubbel botten, vilket gör att den är väldigt lätt att hålla ren.

Många kattägare väljer att köpa en kattlåda med tak, anledningen är enkel, många vill självklart slippa spillet av kattsand. Denna kattsand som sedan lätt sprider sig genom huset. Men om du kompletterar din Peewee kattlåda med Peewee:s egen kattsand då får du en toalettsituation för din katt som gör det möjligt att ha en öppen kattlåda. Vanlig kattsand är tillverkad av lera, Peewee:s är av naturligt material och därför mycket mer hygieniskt.

Om din katt inte gillar att gå på en stängd och överbyggd låda så är det inga problem att köpa en kattlåda från Peewee med kattsand.

Köp på nätet

Tänk också på att inte köpa en kattlåda med för höga kanter om du har kattungar eller en mindre katt. Då kan det bli problem för de små liven att ta sig till toaletten, för många katter kan det kännas ångestfyllt om inte toalettsituationen fungerar.

Surfa in på www.peeweeclub.se, där finns ett stort urval av olika kattlådor. Du kan enkelt mejla eller ringa till butiken om du har frågor. Deras produkter är verkligen framtagna och designade av kattägare för andra kattägare och deras små älsklingar.