Rosten äter upp öglorna på din studsmatta

Rosten äter upp öglorna på din studsmatta

Rost kan förstöra krokarna på din studsmatta. Rosten smyger sig fram. Är du inte försktig så kan öglorna som du fäster mattan i ramen snabbt rosta. Sedan går det snabbt din studsmatta blir oanvändbar, om inte farlig.

Med rätt skötsel kan en studsmatta hålla flera år. Under förutsättning att du har köpt en av god kvalitet och från en seriös försäljare som till exempel www.lekute.se.

En av de absolut viktigaste sakerna är att ta in mattan med dess tillhörande fästanordningar under vintern, eller om ni ska resa bort. Dessa fästanordningar eller öglor blir snabbt drabbade av rost. Och om de korrugerar så går det snabbt innan de går sönder och mattan släpper. Då blir den både obrukbar och farlig.

Vad händer om de släpper?

Föreställ dig själv att öglorna släpper när du eller dina barn studsar. Sannolikheten är ganska stor att det sker just vid påfrestningar. Var alltid uppmärksam på öglorna, har de börjat att drabbas av rost. Då kan det vara läge att kontakta återförsäljaren och köpa nya.

För att kunna köpa reservdelar till din studsmatta så krävs det att det är av en bättre modell med hög kvalitet. Billigare och sämre studsmattor som du har köpt för en tusenlapp eller två på ett lågprisvaruhus har inga reservdelar, när de börjar gå sönder så är det bara att slänga dem.

Ta hand om din studsmatta

Så var noga med att sköta din studsmatta. Se till att alla delar förvaras torrt och varmt på vintern. Det är bara ramen som klarar av att stå ute, och då gäller det de dyrare modellerna. Alla mindre delar och säkerhetsanordningar måste tas in och vårdas.

Öglorna är speciellt känsliga för rost. De har en så viktig funktion att de inte under några omständigheter får drabbas av rost som i sin tur allvarligt skadar din studsmatta.