Svenskar köper rekordmånga begagnade bilar

Svenskar köper rekordmånga begagnade bilar

Svenskarna har Europas äldsta bilpark. Ingenstans på kontinenten är begagnade bilar så populära som i Sverige. Därför är det också tryggt att köpa begagnat i vårt land.

Flera undersökningar gjorda av den europeiska bilbranschen visar att svenskarna har den absolut äldsta bilparken. Vi kör gärna våra bilar länge, och tar hand om dem väl.

Svenskarna gillar sina gamla bilar. Här blir en bil inte gammal förrän bilmärket har lanserat tre eller fyra nya modeller.

Begagnade bilar i Sverige är bra

Det finns en tradition i Sverige av att ta hand om sina bilar. Svenskarna städar, putsar och reparerar gärna. Trasiga bilglas, bucklor och repor brukar ofta bli omskötta ganska snart.

Detta medför att det är tryggt och säkert att köpa en gammal bil i Sverige. Du kan känna dig ganska trygg med att den har blivit omhändertagen på rätt sätt. Även bilar som är tio eller 20 år har ofta en hög standard och kan köras längre.

Transportstyrelsens register underlättar

Om du ska köpa en begagnad bil så finns det ett offentligt register att vända sig till. Transportstyrelsen är som offentlig myndighet skyldiga att snarast lämna ut uppgifter till medborgarna. På så sätt kan du snabbt ta reda på vem eller vilka som har kört en speciell bil.

Detta är en stor trygghet för alla som vill köpa en begagnad bil. Du behöver inte se den förra ägaren i ögonen. Du kan nagelfara hen genom registret.

Det är ofta en bra investering att köpa en begagnad bil. Då blir värdeminskningen mindre radikal, du får helt enkelt mycket bil för pengarna.