Trädgårdens studsmatta

Studsmatta

En stor studsmatta att ha i trädgården behöver inte bli dyr. Efterfrågan på marknaden har gjort att allt fler företag tillverkar och säljer studsmattor. Detta har pressat ner priserna de senaste åren.

Priserna varierar väldigt mycket. Det finns billiga varianter från tusenlappen till riktiga lyxiga mattor för flera tusen kronor. När det gäller studsmattor kan de medeldyra ofta vara lika bra som de mest exklusiva.

Däremot ska ni nog akta er för de riktigt billiga varianterna. Här har tillverkarna sparat in på material. Ofta går de tyvärr ut över säkerheten. Många av de billigaste studsmattorna har för mjuka kantskydd, det kan öka skaderisken och ni råkar hoppa där.

Om eller när ni ska köpa en studsmatta. Kolla så att kantskyddet inte är gjort av polyuretanskum. Då är kanterna alldeles för mjuka. Och kan faktiskt ställa till det ordentligt.

Om man vänder sig till en riktig försäljare som Lekute.se kan man känna sig trygg. Sådana företag säljer bara studsmattor av bra kvalitet. Även om det är en nätbutik är det ändå enkelt att få kontakt med företaget och ställa frågor när man köper.

Det är en stor fördel att köpa studsmatta av en firma som verkligen är specialiserad. Det brukar betyda att personalen själva är intresserade av det de säljer. Då kan man som konsument få bättre hjälp.

En annan sak som är viktig att tänka på är om mattan är uv-skyddad. Eftersom studsmattan står ute och härdas av solen så tar den också skada. Mattor gjorda av polypropylenväv är ofta bra. De är uv-skyddade och man behöver inte byta duken vartannat år.

Tänk också på att anpassa mattan efter vem som ska hoppa. De minsta barnen behöver kanske inte den största utrustningen. Låt alla få hoppa i sin takt, varför inte börja med en mindre variant och sedan uppgradera med åren?