Tyger och prylar för balkongen

 

När sommarvärmen slår till är balkongen för många en räddning och en plats där man kan sitta och ta det lugnt i skuggan, kanske med en läskande dryck i handen. Men många balkonger kan bli ganska tråkiga och stela med betonggolv och stålräcken. Här kommer tips på hur du kan göra din balkong till en mysig oas. Läs och ta inspiration innan du förvandlar din egen balkong till ett riktigt mysigt krypin.

Fixa golvet

Golvet i en balkong har sällan en väldigt stor yta, därför blir det heller inte särskiljt komplicerat att lägga trätrall där, och inte heller speciellt dyrt. Du kan också hitta enkel trall med klicksystem på vanliga stormarknader som är superenkel att lägga själv. Med ett trägolv är halva jobbet gjort till en mysigare altan.

Fixa räckena

Räckena på balkongen kan både kännas och se tråkiga ut, men om du klär dem med lite snygg markisväv eller segelduk så mjukas uttrycket plötsligt upp. Samtidigt får du ett fint vind- eller insynsskydd till din balkong. Klipp ut och fålla stycken som täcker det du vill av räcket. Sätt sedan öljetter längs kanterna och knyt upp skydden på räcket. Snygg markisväv och bra segelduk hittar du till exempel på rosahuset.com.

Använd tyger

Vill du mjuka upp betong och metall så är tyger det bästa du kan använda. Förutom balkongräcken kan du sy dukar i snygga tyger till balkongbordet eller fina kuddar till balkongmöblerna. Här kan du vara hur kreativ som helst och inreda balkongen med mjuka fluffiga former. Varför inte sy stora kuddar och madrasser som du lägger direkt på trätrallen.

Krukväxter

Levande växter, både gröna växter och blommande i alla tänkbara färger, kommer garanterat ge din balkong ett lyft. Har du inte möjlighet att gå ut i en grönskande trädgård så får du helt enkelt plocka in trädgården på balkongen.