Våren har kommit ta fram din studsmatta

Våren har kommit ta fram din studsmatta

Våren har kommit till Sverige. De första solstrålarna värmer upp den frusna marken och stela leder hos människorna som bor här. Studssäsongen har börjat, det är dags att ta fram din studsmatta.

När våren kommer så börjar alla de som har en studsmatta hemma att plocka fram matta, skyddsnät och skruva ihop anordningen. Många väljer att låta ramen stå ute över vintern. Det går bra, om du har köpt en studsmatta av hög kvalité.

Detta är ett bra tillfälle att inspektera studsmattans slitage. Framförallt om du har en som är några år gammal. Delarna slits även på bra studsmattor.

Kolla först skyddet

Börja med att inspektera skyddsnätet. Se så att garnet fortfarande är helt och inte slitet. Var noga med att det inte finns några hål. Har det börjat att gå hål så kommer det inte att dröja länge förrän det finns fler. Säkerheten minskar därmed väldigt mycket.

Innan du fäster mattan i den tomma ramen så gör gärna en översyn av slitaget. Det är ganska enkelt att göra en sådan bedömning. Se till att fästanordningarna är dugliga. Om något brister när någon hoppar så kan det innebära kroppsskada.

Tveka inte att reparera din studsmatta om det behövs. Oftast så behöver du inte det om den är ny, men även de dyra och högkvalitativa varianterna kan behöva en årlig och regelbunden översyn.

Om det är en billig variant från ett varuhus så ska du vara väldigt försiktig med slitage. Dessa studsmattor håller oftast inte mer än över två säsonger.

Köp en studsmatta med kvalitet

Det är onödigt att springa till ett lågprisvaruhus var och varannan sommar och släpa hem ett stort paket med en billig studsmatta. Inte bara därför att det faktiskt blir dyrare i längden. Studsglädjen falnar när fjädrarna och anordningen är sämre.

Satsa på något som håller över tid och ger mycket glädje. Det bästa du kan göra är att surfa in på någon av de nätbutiker som har specialiserat sig på idrotts eller lekprylar för hem och trädgård. En bra sådan är www.lekute.se. De har även personlig service och en butik som är öppen. Där kan du få råd om hur du bäst sköter din studsmatta nu när våren har kommit.